Over ons
DSC_0012

Het verhaal van Marijk, de initiatiefnemer van Het Brede Spoor

Marijk Greweldinger (1959) studeerde aan de opleiding voor kleuterleidsters en schoolmuziek aan het conservatorium te Maastricht.

Zij verdiept zich al jarenlang in de samenhang tussen de verschillende creatieve talen. In het bijzonder richt zij zich op kinderen van 0 tot 14 jaar.

Marijk heeft van 1987 tot 2003 in de muziekschool van Kumulus centrum voor kunsteducatie Maastricht  een manier van werken ontwikkeld op het gebied van multidisciplinaire kunsteducatie voor zeer jonge en jonge kinderen.

In 2003 heeft zij samen met Edward Berden het initiatief genomen tot de oprichting van Kunsteducatie Het Brede Spoor. Het Brede Spoor heeft als doelstelling het interdisciplinair verbinden van taal muziek, beweging en beeld.

In haar ateliers in de Frankenstraat in Maastricht geeft Marijk Greweldinger lessen aan kinderen van 2,5 tot 14 jaar. In haar lessen, bestaande uit taal, muziek, beweging en beeld, legt zij ook verbindingen tussen het educatieve proces en de producten van professionele kunstinstellingen zoals het Philharmonie Zuid Nederland, Het Bonnefanten museum, Opera-Zuid, Stichting Eerbetoon Margraten, Centre Ceramique en Kumulus centrum voor kunsteducatie.

Marijk Greweldinger is tevens de initiatiefnemer van de Ida Tollens Stichting. Deze stichting heeft tot doel het stimuleren van kunst- en cultuurparticipatie. De Ida Tollens Stichting is direct verbonden met Kunsteducatie Het Brede Spoor en is gevestigd in Trouvaille, gelegen aan de Frankestraat 190 Maastricht.

Ook is Marijk Greweldinger mede initiatiefnemer en inhoudelijk bedenker van het interdisciplinaire project Get Lekkers. In Get Lekkers worden verbindingen gemaakt tussen taal, muziek, beweging en beeld en is bedoeld voor de kinderen van 2 tot 6 jaar in de peuterspeelzalen en basisscholen. Get lekkers is het educatieve culturele fundament van Tout Maastricht.

Daarnaast verzorgt Marijk workshops binnen het basisonderwijs, kinderdagverblijven en peuterspeelzalen. Zij geeft presentaties en lezingen. Marijk Greweldinger biedt ook bijscholingstrajecten op maat aan voor docenten in het basisonderwijs en kunstinstellingen en leiding van kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en ouders. Mooie voorbeelden daarvan zijn RICK in Weert, de peuterspeelzalen in de gemeente Reuver- Beesel en STEPS Maastricht.

Marijk Greweldinger schrijft liedjes en verhalen en maakt voorstellingen voor het educatief ensemble van het Limburgs Symfonie Orkest, waar zij ook deel van uitmaakt. Ook is zij een van de leden van Klein Combo de Wolf. Dit combo geeft educatieve jazz concertjes in peuterspeelzalen en de onderbouw van de basisscholen.

Marijk werkt ook op een creatieve beeldende wijze. Vandaar uit maakt zij groot en heel klein beeldend werk. Goed voorbeeld zijn de banieren voor de peuter- kleuterconcerten van het Philharmonie Zuid Nederland in het Theater aan het Vrijthof.

Ons Motto

“ga niet uit van wat je niet kan maar ga op zoek naar je eigen mogelijkheden. Neem je eigen creatieve toekomst in eigen hand!”

Wat zeggen de ouders over Het Brede Spoor

Ik heb zelf bij Marijk op les gezeten en nu zitten mijn kinderen ook bij Marijk Op les. Het heeft mij enorm geholpen bij mijn algemene ontwikkeling en ik zie dit ook weer terug bij mijn kinderen.

Karen